När du behöver bli av med fett på kroppen

När inget annat hjälper för att få bort fettansamlingar på specifika ställen på kroppen kan man göra en fettsugning med modern teknik. Många människor lider av fett som syns på på till exempel haka, midja och mage trots bra kosthållning och motion.

Det kan påverka människor negativt med psykiskt lidande som följd. Men det finns hjälp att få. Med hjälp av moderna metoder där man använder laserteknik tar man effektivt bort fettansamlingar med fina instrument som inte lämnar ärr och svullnader. Behandlingen kräver ingen narkos utan det räcker med endast lokalbedövning.

Fettsugning – inget alternativ till bantning

Många tänker sig felaktigt att fettsugning är ett bättre sätt att bli av med fett istället för att banta. Det är fel. Man ska inte vara överviktig för att kunna genomföra en fettsugning. Man behöver vara vid god hälsa, både fysiskt och psykiskt. Det enda som hjälper när man ska gå ner i vikt är förbättrad kosthållning och regelbunden motion.

Men för vissa partier på kroppen kan det vara nästan omöjligt att bli av med fettansamlingar. Då kan en fettsugning med laser vara ett bra alternativ.

Hur går en modern fettsugning med laser till?

Det kräver som ingen nedsövning utan det räcker med bedövning lokalt på området som ska behandlas. Advanced Laser Lipo är en ny modern metod som tar bort fettvävnad med fin laser på ett effektivt och enkelt sätt med liten risk för komplikationer. Man använder sig av en mycket smal kanyl med laser fiber i huden.

När den förs fram och tillbaka avger den laserenergi in i fettcellerna så dessa förstörs. Sedan tar man bort dessa celler med ett fint snitt med en smal kanyl. Eftersom man inte behöver gå in kirurgiskt räcker det med lokalbedövning och ingen narkos är nödvändig. Laserbehandlingen får blodet att koagulera vilket gör att man blöder ytterst lite och få därigenom mindre svullnader och blåmärken generellt.

Kort återhämtningtid

En klassisk fettsugning var en ganska stort ingrepp där man krossade fettvävnaden och sug ut den med grov slang. Det gav en del biverkningar som blåmärken och ärrbildning. Det krävdes nedsövning och hade en ganska lång återhämtningstid. Med dagens laserteknik skadas ingen omgivande vävnad och man är fullt återställd inom ett par dagar och kan återgå till arbete eller annan sysselsättning. Utan synliga ärr och svullnader.

Låter detta som något för dig? Läs mer om hur det går till och kanske boka en trygg och säker fettsugning: www.fettsugningstockholm.com.