Så kan du sminka dig inför festen

Ska du på fest? Beroende på vad det är för slags tillställning eller fest, kan det vara bra att sminka sig efter tillfälle. Höstens sminktrender är mycket färgglatt. Det handlar om att våga synas, våga färger och våga något nytt. Har man en personlighet som inte tidigare har vågat synas särskilt mycket kan höstens sminktrender vara en bra utamaning och våga göra något nytt.
 
Läppar
 
Vi kommer att se mycket glittriga läppar i höst. Det både glittrar av glöslitter och vi kommer att se en hel del glans på läpparna. Annars kommer vi att se mycket starka röda, lila och rosa läppar. Det gillar vi då det signalerar mycket glamour.
 
Ögon
 
Även ögonskuggan är färgstark i höst. En mycket populär färg är dn som kallas Peanutbutter och är i samma nyans som jordnötssmöret; ljust beige med gula nyanser. Vi ser också mycekt lek med eye-liner och prickar i ögonvrån. Vi ser även mycket glans på ögonlocken och ser glänsande ögonskugga i silver och guld. En annan nbyhet som har kommit för att stann är vit eye-liner, både upptill och nertill på ögonen. Vi ser även paljetter i ögonslut.
 
Kinder och kindben
 
I och med att läppar och ögonskugga är så pass färgstarkt har vi sett en tendens till att kinder och kindben har fått mindre uppmärksamhet. Numera i höst, ser vi trender som tonar ner foundation på huden och på kinderna. Det är klädsamt och som matchar den egna huden.
 
Sminka dig efter tillfälle
 
Precis som vi klär oss efter tillfälle, behöver vi sminka oss efter det. Åker man till exempel ut med båt och har festen ombord på en skärgårdsbåt, vill man inte klä sig i för tunna klänningar och sandaletter. Kliver man då ur båten och går på land, kan sandaletterna sjunka ner i sanden och det blir svårt att gå. Dessutom behöver man dansa mycket för att hålla upp värmen i en tunn klänning.
 
Då är det roligare att dansa till mer bekväma skor som man också kan gå i land med, och festkläder som man inte behöver frysa i. Du kan spara lite på ögonskuggan, men satsa mer på en vattentät eye-liner med mycket mascara på ögonfransarna. Satsa på läppstift som går i härlig röd nyans och toppa läpparna med läppglans.

Kommentera här: